НОВИНИ

Треньорът на Царско село: Направихме подвиг

треньорът царско село направихме подвиг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:35, 12.03.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Царско село Стефано Макопи изрази задоволство от престижното равенство, което неговият тим успя да направи с ЦСКА насред стадион "Българска армия", завършвайки 0:0 с един от претендентите за титлата.

Италианецът разкри, че "царете" са разучили добре "армейците", а разковничето за постигнатия добър резултат Макопи отдаде на компактността на отбора.

"Постарахме се да проучим добре отбора на ЦСКА и изготвихме начин, по който да му се противопоставим и успяхме да спечелим точка. Със сигурност компактността на отбора и начина, по който стояхме на терена ни помогна да си тръгнем доволни от стадион "Българска армия". Поисках от момчетата да се борят за всяка топка и те се справиха отлично с това нещо", заяви специалистът.

Според Макопи "царете" са сътворили подвид днес.

"Намерих един завършен отбор, който ме прие добре. За кратко време успяхме с треньорския щаб да дадем психически импулс на момчетата да излязат днес със увереност. Отборът на ЦСКА е физически доста по-здрав, с много добри футболисти и в статичните положения ни поставяха в трудност, но се бяхме подготвили за това. Направихме подвиг", допълни треньорът на Царско село.

Той изрази надежда тимът му да взема точка и от домакинството си на Лудогорец в следващия кръг.

"Предстои ни още един тежък мач срещу Лудогорец и задължително ще се опитаме да спечели точки и от него", завърши Стефано Макопи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Стоянов донесе трети медал за България от Европейското по борба за младежи
Иван Стоянов донесе трети медал за България от Европейското по борба за младежи
Киев остава в очакване на щурм на руската армия
Киев остава в очакване на щурм на руската армия