НОВИНИ

Треньорът на Крумовград си постави за цел 7-о място в края на сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:10, 18.07.2023
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
треньорът крумовград постави цел края сезона
Слушай новината

Старши треньорът на Крумовград Неманя Миланович говори пред медиите само няколко дни след страхотния дебют на неговия тим в Първа лига и победата с 3:1 срещу шампион Лудогорец.

51-годишният специалист, който е роден в Босна и Херцеговина, но израства в Швеция, призна, че този успех вдъхва увереност на неговите футболисти, въпреки че самият той не би искал да ги товари с големи очаквания.

"Беше първи мач, а програмата в началото се оказа много тежка – да започнем с 1-ия и след това с 2-ия от миналата година. Но трябва да призная, че имахме късмет. все пак имаме 15 нови футболисти, не се прави лесно синхрон. Но няма какво да губим от гостуването на ЦСКА, така че очакваме този мач напълно спокойно. Победата над Лудогорец ни даде увереност, от която имахме нужда. Но не съм привърженик на големите очаквания, ще вървим стъпка по стъпка. Нашата цел е да сме по-добри във всеки следващ мач. Имаме достатъчно добри играчи, ча да останем в първа дивизия. Селекцията на практика е приключила. Очакваме още един футболист и той ще бъде офанзивен", заяви Миланович по повод успеха над шампионите.

Наставникът с шведски паспорт коментира още, че неговата лична цел е в края на сезон абсолютният дебютант в елита да се бори за 7-ото място.

"Ние вярваме в себе си. Моето желание е да играем групата за 7-10 място в плейофната част и да завършим на 7-о място. Сега мислим за следващата среща, а мога да кажа, че ЦСКА е много добър отбор. Познавам Саша Илич като футболист на Партизан Белград, защото аз съм голям фен на този отбор. Но лично не сме се виждали", сподели още Неманя Миланович.

Треньорът на Крумовград заяви още, че отборите на Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и ЦСКА 1948 ще завършат на първите четири места в крайното класиране на Първа лига, но не може да се ангажира в какъв ред.

В същото време капитанът на абсолютния дебютант в родния елит Божидар Кацаров изрази мнение, че тимът разполага с потенциал и тепърва ще се подобрява с всеки един изминал мач.

"Мога да кажа само положителни неща и за клуба, и за отбора. Има доста чужденци в отбора, но смятам се адаптират добре. Повечето са бразилци, които трябва да свикнат с българския манталитет и с нивото на българския футбол. Смятам, че в първия мач Крумовград показа съвсем малка част от потенциала си", каза опитният полузащитник.

"Смятам, че от мач на мач ще ставаме по-добри. Какво очаквам от мача с ЦСКА? Футболът е за феновете, а вярвам "Българска армия" ще се напълни. Но да ви кажа, излизаме за победа и да се забавляваме. Дали публиката ще ни пречи? На нас не. По-скоро може да попречи на своя отбор. Винаги така се случва, когато единият отбор е по-подкрепян от другия", допълни Кацаров, който в кариерата си досега е носил екипите на Загорец, Пирин Разлог, Септември София, Царско село, Етър Велико Търново и Локомотив София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янис Антетокумпо попадна в разширения състав на Гърция за световното по баскетбол, редица важни играчи пропускат шампионата
Янис Антетокумпо попадна в разширения състав на Гърция за световното по баскетбол, редица важни играчи пропускат шампионата
Как да се пазим в горещото време?
Как да се пазим в горещото време?