НОВИНИ

Треньорът на Олимпия Любляна: Трябва да останем здраво стъпили на земята

треньорът олимпия любляна останем здраво стъпили земята
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:47, 02.08.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Олимпия Любляна Жоао Енрикеш трудно криеше радостта си, след като неговият тим елиминира българския шампион Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига след домакински успех с 2:1 в реванша.

Този успех гарантира на словенския първенец историческо първо влизане в групите на европейски клубен турнир, тъй като той има гарантирано участие минимум в същинската фаза на турнира Лига на конференциите.

Именно това постижение португалският специалист определи като "едно от най-големите в кариерата му досега", но въпреки това той сподели, че в тима трябва да останат здраво стъпили на земята.

"Можехме да влезем през второто полувреме с предимство. Но както и да е. Не искахме да губим баланса и да бъдем в мача до самия му край. Добавеното време от съдията беше истинска лудост! Вкарахме гол, имаше дузпа в последните секунди. Искам да подчертая едно нещо. За нас е много важно в отбора на има индивидуалности и когато ги има, да се покажат в точния момент. Справедливо е да сме победители, бяхме по-добри и имахме и късмет. Успяхме да направим всичко, което бяхме планирали. Радваме се, но това е само един момент. Трябва да останем здраво стъпили на земята и от утре да започнем да се подготвяме за следващия мач", започна Енрикеш.

"Бяхме наясно, че Лудогорец ще ни натисне от първата минута, което е нормално, тъй като са по-добри. Но нашият отбор свърши наистина страхотна работа. Беше много вълнуващо да преживея последните моменти от срещата. Това е едно от най-големите постижения в кариерата ми. Важно е да се знае, че написахме клубната история, но нямаме намерение да спираме до тук, защото ще се опитаме да спечелим следващия мач", продължи той.

"Тази победа е важна за всички – за играчите, за треньорския щаб, за града, за феновете. Но пък удължихме европейския сезон до края на есента. Да, в следващата среща Галатасарай ще бъде фаворит. Но ще се борим, защото искаме да прогресираме. Ако го направим, ще имаме място поне в Лига Европа. Но нека гледаме мач за мач, така че сега ще мислим за този от първенството срещу Радомле", допълни още наставникът на Олимпия.

Португалецът коментира още и случилото се вчера вечерта на "Арена Стожице" в Любляна, описвайки мача като "напрегнат".

"В началото на мача съдията наказваше всички дребни нарушения с картони. Според мене, нямаше нужда. Ако беше продължил с това темпо, и двата отбора щяха да завършат с по 7 човека. Играта беше бърза, валеше дъжд, имаше тежки сблъсъци. Нормално беше да е така, защото Лудогорец е много по-опитен отбор. Искахме да стигнем до топката, да печелим единоборства, бяхме агресивни. Мачът като цяло беше напрегнат. Но в Европа всички играят агресивно", завърши Жоао Енрикеш.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Можем и трябва да разрешим отворените въпроси в двустранните отношения с РСМ
Радев: Можем и трябва да разрешим отворените въпроси в двустранните отношения с РСМ
Българските национални отбори с нов фен магазин и собствена продуктова линия
Българските национални отбори с нов фен магазин и собствена продуктова линия