НОВИНИ

Треньорът на старшата възраст на Бохум поема мъжкия тим, твърди Билд

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:00, 09.04.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на юношите до 19 години Хайко Бучер ще води отбора на Бохум в последните шест кръга от първенството на Бундеслигата със задача да избегне изпадането, съобщава Билд. След отстраняването на старши треньора Томас Леч вчера, бордът на клуба взе решение да заложи на временен вариант до края на сезона, твърди още изданието.

Помощници на Бучер ще станат Маркус Гелхаус и Франк Хайнеман. А за Бучер това не е нова роля, тъй като е помагал в позицията пак на временен треньор на отбора през 2018-а, 2019-а и за последно през 2022-а година. Вчера беше уволнен Леч след само една победа в последните 10 мача и една точка в последните 6. И макар победата да е с 3:2 над Байерн в средата на февруари, поредицата от лоши резултати ги смъкна до четвърто място отзад напред и само 3 точки над застрашените места. Под тях са отборите на Майнц (23 точки), Кьолн (22) и последния Дармщат (14), който им измъкна точка с 2:2.

Техният следващ съперник в събота е Хайденхайм, който също може да се похвали с успех над баварците и то в дебютния си сезон миналия месец.

Томас Леч имаше дълги периоди на блаженство в клуба, радвайки се на подкрепа от всички, след като не само избегна изпадането миналата година, но и в един момент закара отбора на 5-ата позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско
Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско
Пекин: С Москва трябва да сме на страната на "справедливостта"
Пекин: С Москва трябва да сме на страната на "справедливостта"