НОВИНИ

Три българки ще се боксират за златните медали на „Белградски победник“

светлана каменова мечтае олимпийското злато
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 31.03.2022
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Три българки ще боксират на финалите на 59-ото издание на международния турнир „Белградски победник“.

Светлана Каменова и Мелис Йонузова се присъединиха към Станимира Петрова и в петък ще атакуват златните медали от надпреварата в сръбската столица.

Носителката на Купа „Странджа“ от миналия месец Светлана Каменова се класира за финала в категория до 57. Тя постигна убедителна победа над силната казахстанка Назим Ичшанова.

Българката доминираше по време на цялата среща и напълно заслужено ликува с 5:0 съдийски гласа. Тя ще боксира за титлата срещу представителката на домакините Йелена Зекич.

За финал се класира и Мелис Йонузова. В категория до 70 килограма тя отказа в третия рунд друга сръбкиня – Тияна Милошевич. В спора за златото националката ни ще срещне още една местна състезателка – Александра Рапаич.

Станимира Петрова научи от своя страна съперничката, с която ще боксира за титлата при 54-килограмовите. Световната и 3-кратна европейска шампионка ще срещне в петък представителката на Мароко Зохра Ез-Захрауи, която победи Зоуи Андрюс (Уелс).

Севда Асенова (48 кг) и Златислава Чуканова (50 кг) останаха с бронзови медали, след като отстъпиха съответно на Снежана Силикович (Сърбия) и Хелън Джоунс (Уелс).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николова и Юсеин ще се борят за европейската титла в Будапеща
Николова и Юсеин ще се борят за европейската титла в Будапеща
Какво отчете МВР за изминалата година?
Какво отчете МВР за изминалата година?