НОВИНИ

Три мача от Първа футболна лига днес

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:34, 30.09.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
три мача първа футболна лига
Слушай новината

Ботев (Пловдив) приема Славия в среща от 12-ия кръг в Първа лига. Двубоят на „Футболен комплекс Ботев 1912“ започва в 19.30 часа, а главен съдия на мача е Георги Давидов. На терена излизат 15-ият и 6-ият във временното класиране на шампионата, като разликата между тях е 11 точки. Ботев е на предпоследно място, като единствено Спартак (Варна) е с по-лош актив от "канарчетата“.

В последните три срещи между двата отбора за Първа лига, "канарчетата" победиха в два от тях и завършиха наравно при последното си гостуване на стадиона в Овча Купел.

Септември е домакин на Спартак (Варна). Двубоят на стадион "Васил Левски" е от 14.45 ч. и ще бъде ръководен от Ивайло Стоянов. Столичани са в серия от четири шампионатни мача без успех. В този период футболистите на Славко Матич са спечелили само една точка и са реализирали едва един гол.

В последния кръг гостите постигнаха първата си победа от началото на сезона. Варненци се наложиха над Ботев (Пловдив) у дома. Черно море все още се намира на дъното в класирането. По време на паузата Септември изигра една контрола, която загуби от ЦСКА - София с 0:2.

Черно море и Ботев (Враца) излизат един срещу друг на стадион “Тича" във Варна в 17.00 часа. Главен съдия на срещата е Димо Димов.

Черно море започна добре сезона, но в последните си 5 мача допусна две загуби. В миналия кръг варненци отстъпиха с 0:3 на “Лаута" от Локомотив (Пловдив).

По време на почивката за националните отбори момчетата на Илиан Илиев изиграха една контрола, в която победиха с 3:1 лидера на Румъния Фарул Констанца. Седмицата за “моряците" обаче бе белязана от варненското дерби в Трета лига, което противопостави дубълите на Черно море и Спартак. “Зелено-белите" се наложиха с 2:1, но след това последваха нападки, ексцесии по стадионите и извън него, декларации от страна и на двата клуба.

За днешния мач срещу Ботев (Враца) домакините няма да разчитат на наставника си Илиан Илиев, който все още изтърпява наложеното му наказание след срещата със Септември (София).

Ботев (Враца) има само 3 победи от началото на сезона, като бяха в серия от 4 поредни мача, в които записаха само загуби. В последния кръг обаче отборът стигна до победата над Хебър при повторния дебют на Даниел Моралес, който пое тима.

През почивката Ботев изигра контрола с ЦСКА 1948. Двата тима си размениха късни голове и завършиха наравно 1:1.

Останалите двубои от 12-ия кръг са:

01.10. - Локомотив София - Лудогорец 13.45 ч.
03.10. - Локомотив Пд - ЦСКА 1948 15.00 ч.
03.10. - ЦСКА -Пирин 17.30 ч.
03.10. - Берое - Левски 20.00 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отворени ли са все още вратите на Реал Мадрид за Мбапе?
Отворени ли са все още вратите на Реал Мадрид за Мбапе?
Рилски спортист на крачка от груповата фаза на ФИБА Къп
Рилски спортист на крачка от груповата фаза на ФИБА Къп