НОВИНИ

Три многофамилни жилищни сгради в Разлог ще бъдат санирани с евросредства

три многофамилни жилищни сгради разлог бъдат санирани евросредства
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 23.05.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Три многофамилни жилищни сгради в град Разлог ще бъдат санирани със средства по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Проектът „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог - пета група“ включва 3 блока в града, намиращи се на улиците „Стефан Стамболов“ № 5, „Стефан Стамболов“ № 13 и „Екзарх Йосиф“ № 58. Общата стойност на проекта е 1 249 649,97 лева, от които Европейското съфинансиране е в размер на 1 062 202,47 лева, а националното съфинансиране е 187 447,50 лева.

Предвижда се жилищните сгради да бъдат топлинно изолирани с изолация на външни стени, под и покрив, подмяна на дограма и др. Целта е те да достигнат клас на енергопотребление „В“, което гарантира намаляване на разходите за енергия, както и постигане на индикативните национални цели за пестене на енергия за 2020 г., заложени в Националния план за действие за енергийна ефективност 2014-2020 г.

След реализирането на дейностите, заложени в проекта, ще бъде осигурено по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на трите сгради.

Очакванията на Общинска администрация - Разлог са до края на месец септември и трите блока да бъдат напълно завършени, като по време на строително- монтажните работи ще бъде осъществяван непрекъснат строителен надзор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата образува дело за хулиганство заради хвърлената боя по Дома на Европа
Прокуратурата образува дело за хулиганство заради хвърлената боя по Дома на Европа
Бруно Балтазар извежда Ботев Пд срещу Арда в последния си двубой като треньор на "канарчетата"
Бруно Балтазар извежда Ботев Пд срещу Арда в последния си двубой като треньор на "канарчетата"