НОВИНИ

Три победи за българските боксьори в първия ден на Купа "Странджа"

три победи българските боксьори първия ден купа странджа
Снимка: БФ Бокс
bnt avatar logo
от БНТ
23:35, 20.02.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Боксьорите от националния ни отбор постигнаха три победи в откриващия първи ден на Купа "Странджа".

След Даниел Асенов, който срази един от най-неудобните противници в кариерата си Габриел Ескобар в категория до 54 килограма, успехи постигнаха още Кирил Русинов и Йордан Морехон. Те се класираха за следващата фаза на турнира, който тази година е със "златен" статут и е с награден фонд от 200 хиляди долара.

Русинов (63.5 кг) се класира за втория кръг, след като победи с 5:0 съдийски гласа (28:27, 28:27, 28:27, 28:27, 29:26) представителя на Украйна Денис Песоцкий. Двубоят премина изключително равностойно, като българинът започна уверено и взе категорично първата част. Съперникът му обаче започна да играе по-мръсно, като и двамата получиха наказания. Опитите на Песоцкий да накъса срещата и да извади от равновесие Русинов обаче не сполучиха и в крайна сметка националът ни стигна до победата. Във втория кръг българинът ще играе с французина Лунес Хамрауи. Мачът е в понеделник вечер.

Напред продължава и Йордан Морехон. При най-тежките, +92 кг, натурализираният кубинец не остави шансове на Кем Люнквист от Дания. Той се поздрави с убедителна победа с 5:0 съдийски гласа (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27). Националът ни не срещна сериозна съпротива и се класира за 1/4-финалите. Морехон ще боксира на 23 февруари с Йонас Язевичиус от Литва.

Поражение в категория до 80 килограма допусна Марио Митев. Младият ни боксьор отстъпи с 0:5 съдийски гласа на опитния убзекистанец Одилжон Аслонов.

В понеделник на ринга ще се качат още цели 10 български боксьори. Своите мачове в зала "София" ще проведат Красимир Джуров (63.5 кг), Венсан Киркоров и Шон Торес (67 кг), Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова и Жана Огнянова (50 кг), Венелина Поптолева и Габриела Димитрова (52 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марсилия не успя да се възползва от грешката на ПСЖ, след като загуби от опашкар
Марсилия не успя да се възползва от грешката на ПСЖ, след като загуби от опашкар
Домакинска победа над Майорка остави Бетис на 4 точки пред четвъртия Барселона
Домакинска победа над Майорка остави Бетис на 4 точки пред четвъртия Барселона