НОВИНИ

Трима задържани при акция срещу телефонни измамници във Ветово

трима задържани акция телефонни измамници ветово
bnt avatar logo
от БНТ
20:20, 06.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Трима са задържани при полицейска акция срещу телефонни измамници във Ветово днес. Общо 6шест адреса са претърсени на територията на област Русе, като са иззети мобилни телефони, симкарти и документация.

Един от задържаните коментира по-късно пред БНТ, че служителите на реда са нахлули в дома му в 6.00 ч. сутринта без обяснение какво и кого търсят.

„Влязоха, полиция, потрошиха всичко, потрошиха прозорците. Имало някаква акция, лягай на земята! Недей да говориш! Недей да мърдаш! Такива неща. Нито обясняват за какво, питам ги не ми дават обяснение. Взеха ми моя личен телефон и търсят, не знам какво търсят. Закараха ни горе в управлението, един-два часа бяхме там и ни пуснаха. Уличен търговец съм. Имам и доказателства за това нещо. Аз продавам машинки за подстригване, ножове, каквото падне си продавам навсякъде“, сподели Димитър Димитров.

„Никой не е арестуван, влязоха тук изпотрошиха всичко, не се представиха какви са и заминаха. Претърсване направиха. Нищо не са взели, не са открили. Само ни казаха: „Правим акция“ и то накрая го казаха след като набиха мъжа ми. Малката ми внучка я загъват с одеалата да я задушат. Мене също ме задушават защо викам, заради мъжа ми. Арестуваха, взеха сина ми горе обаче го пуснаха. На мъжа ми слагаха белезници обаче ги пускат. Синът ми беше в районното, пуснаха го! Мъжът ми още тук го освободиха защото не се чувстваше добре“, добави София Димитрова.

От Районната прокуратура в Русе уточниха, че акцията е под тяхно ръководство и е част от съвместна операция на МВР и Прокуратурата , която се проведе и в кварталите „Калтинец“ и „Гарата“ в Горна Оряховица, във връзка с водени досъдебни производства за престъпления „телефонни измами“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Санкционираха директор на училище, че евакуирал децата заради сигнал за бомба
Санкционираха директор на училище, че евакуирал децата заради сигнал за бомба
Александър Донски не успя да се класира за финала на двойки на турнир по тенис във Франция
Александър Донски не успя да се класира за финала на двойки на турнир по тенис във Франция