Тримата подкупни полицаи от Сливо поле може да получат до 10 години затвор

от БНТ
17:12, 22.01.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
тримата подкупни полицаи сливо поле остават ареста
Слушай новината

Апелативният съд потвърди постоянния арест на тримата полицаи от Сливо поле, задържани за подкуп

Великотърновският апелативен съд остави без уважение исканията на двама от обвиняемите за подкупи полицаи от Сливо поле за изменение на взетите спрямо тях от магистратите в Русе мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Становището е, че исканията им са неоснователни и те трябва да останат с най-строгата мярка. Определението не подлежи на обжалване.

Автоконтрольорът Емил Моллов и младши инспекторът Назиф Ахмедов се разследват за системно изнудване за пари на шофьори на главния път Русе - Силистра.

Според обвинението заедно с командира на отделение Борис Борисов, който е решил да не обжалва постоянната мярка „задържане под стража“, тримата са взели над 20 подкупа от между 20 и 800 лева. Те са наблюдавани близо 6 месеца, като за целта са използвани и специални разузнавателни средства.

От Прокуратурата заявиха, че тримата излизали на смяна със служебни коли без камери и рекетирали предимно чуждестранни шофьори, като им заявявали, че единствения начин да продължат по пътя си е ако платят глоба на място.

Ако вината им бъде доказана, ги заплашва затвор до 10 години.

Репортер: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
София Годжа с трета победа за сезона в спускането
София Годжа с трета победа за сезона в спускането
Унгария купува 2 млн. дози от "Sputnik V"
Унгария купува 2 млн. дози от "Sputnik V"