НОВИНИ

Трите олимпийски села за Игрите в Пекин отвориха врати

Пекин 2022
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:53, 27.01.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Трите олимпийски села за най-големия спортен форум бяха открити официално днес.

Двете села в Пекин и това в Джъндзяку отвориха врати за делегациите от цял свят за Зимните олимпийски игри, точно 8 дни преди церемонията на откриването.

Селата в пекинските квартали Чаоянг и Янцин включват около 3500 легла, докато селото в Джъндзяку, на около 160 километра северозападно от китайската столица, ще побере около 2800 спортисти и представители на отборите, които ще бъдат част от Игрите от 4 до 20 февруари.

Олимпийското село в Чаоянг ще приютява предимно олимпийци, които се състезават в спортове с кънки, а селото в Янцин ще бъде за пързалки и спортисти по алпийски ски. Селото в зоната Джъндзяку ще бъде домакин на скиори, сноубордисти и ски скачачи.

Джан Гуанан, член на екипа, отговарящ за олимпийското село в Янцин, обяви, че комплексът ще приюти около 1000 спортисти и представители на отбори от 44 страни. В селото има фитнес, развлекателни и здравни заведения, които да задоволят нуждите на спортистите и официални лица. Общо 678 ястия ще се предлагат, като включват дори специалитети от менюто за предстоящата китайска Нова година.

Откриването премина при спазването стриктни мерки срещу разпространението на COVID-19.

110 часа по БНТ от Зимните олимпийски игри Пекин 2022

110 часа оригинална продукция ще бъдат излъчени от БНТ с основен акцент върху състезанията на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини. 16 спортисти ще представят България на Зимните олимпийски игри Пекин 2022.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Режим на уличното осветление и в община Добричка
Режим на уличното осветление и в община Добричка
ДПС: Нека регионалният министър уволни всички, свързани с партията ни
ДПС: Нека регионалният министър уволни всички, свързани с партията ни