НОВИНИ

Трогателно: 5-годишно италианче поиска от премиера Конте сертификат за безопасност на Дядо Коледа

трогателно годишно италианче поиска премиера конте сертификат безопасност дядо коледа
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:06, 13.11.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Още

5-годишно момче от Италия умили обществеността в цялата страна с изразяването на загриженост за безопасността на Дядо Коледа по време на раздаването на подаръци.

Малкият Томазо написа специално писмо с молба до италианския премиер Джузепе Конте.

"Исках да Ви помоля, ако можете да дадете специална самосертификация на Дядо Коледа, за да му позволите да достави подаръци на всички деца по света".

В писмото си момченцето иска да знае и дали Добрият старец разполага с лични предпазни средства като маска и ръкавици. Детето предлага, освен топло мляко и бисквити, семействата да оставят под елхата и дезинфектант, за да може Дядо Коледа да бъде с чисти ръце след всеки подарък.

Детското желание развълнува премиера на страната, който лично отговори на писмото на Томазо.

"Скъпи Томазо, прочетох съобщението ти и искам да те уверя: Дядо Коледа ми гарантира, че вече има международна самосертификация: може да пътува навсякъде и да раздава подаръци на всички деца по света.

Дядо Коледа ми потвърди, че винаги използва маска и спазва дистанция, за да защити себе си и всички хора, които среща по света. Идеята да оставим под елхата освен топло мляко и бисквитки, дезинфекцираща течност, изглежда отлична и ще му позволи да раздава подаръци при пълни условия на безопасност.

Радвам се да чуя, че ти и твоите приятели спазвате всички правила, за да защитите мама и татко, баба и дядо и скъпите ви хора.

Затова тази година няма да е необходимо да казваш в писмото до Дядо Коледа, че сте направили добро.Аз му предадох, че тази година беше много трудна за Италия и всички деца бяхте страхотни.

Казах му още, че всички го молите да изпрати коронавируса завинаги. Всички заедно ще се справим с това, така че да можете скоро отново да играете свободни и щастливи, и да прегърнете всичките си близки. Безгрижни, както винаги", допълва в писмото си Конте.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Терористът от Виена използвал автомат сръбско производство
Терористът от Виена използвал автомат сръбско производство
Съдът освободи сина на Васил Капланов срещу подписка
Съдът освободи сина на Васил Капланов срещу подписка