НОВИНИ

Тухел прости на Лукаку и го върна в състава на Челси

тухел прости лукаку върна състава челси
bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 04.01.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Челси Томас Тухел е приел извинение от Ромелу Лукаку и нападателят ще бъде на разположение за "сините" в първия полуфинал от турнира Карабао Къп срещу градския съперник Тотнъм в сряда вечер.

Лукаку отпадна от групата на лондончани за дербито от изминалия 21-и кръг на Висшата лига с Ливърпул, заради изказване пред италианските медии.

В интервю за "Скай Италия" белгийският национал разкритикува работата на Тухел и заяви, че би искал да се завърне в Интер в близкото бъдеще.

На пресконференция днес германският специалист сподели, че разговорите с Лукаку са го убедили, че 28-годишният футболист не е имал намерение да всява смут в съблекалнята на "Стамфорд Бридж" и сега е твърдо решен се реабилитира.

"Преди всичко, бяхме щастливи от факта, че разговаряхме толкова, колкото е необходимо, за да погледнем и обсъдим случилото се на спокойствие. Той се извини и е обратно в състава за днешната тренировка. За мен най-важното нещо беше да се осъзнае напълно, че това не е умишлено. Той не направи това, за да създаде преднамерено шум преди толкова голям двубой. И дори за първи път се държа по този начин", започна германецът.

Наставникът на лондончани опита да постави интервюто в перспектива, казвайки:

"Не е толкова голям проблем, както може би им се иска на някои хора, но не е и малък. Но е достатъчно малък, за да останем спокойни, да приема извинение и да продължим напред. Той е напълно наясно с това, което стана и това, което създаде, и усеща отговорността да изчисти тази бъркотия. Може би ще остане още неприятен вкус от случилото се, разбира се. Той може да се справи, но и няма друг избор. Не може да очаква всички да са супер щастливи на следващия ден. Но все още е наш играч и имаме много причини, поради които да разчитаме на него, и да го убедим и да се бори усилено, че е наш футболист. Щастливи сме, че той е наш играч, ще го защитим", завърши той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Генчовска е приета във ВМА със съмнение за коронавирус
Министър Генчовска е приета във ВМА със съмнение за коронавирус
Черно море с 8 контроли и лагер само във Варна
Черно море с 8 контроли и лагер само във Варна