НОВИНИ

Тухел се оплака от контузии, въпреки успеха за Купата на лигата

Томас Тухел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 27.10.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Челси Томас Тухел поясни, че в състава му има още контузени футболисти, освен двамата нападатели Ромелу Лукаку и Тимо Вернер. Капитанът Сезар Аспиликуета, Рубен Лофтъс-Чийк и Андреас Кристенсен също страдат от травми. Двамата нападатели на клуба се контузиха при победата над Малмьо с 4:0 в Шампионска лига.

"Надявам се Аспиликуета да се завърне скоро. В понеделник той падна на рамото си по време на тренировка. Лофтъс-Чийк усети болка в областта на кръста, а Кристенсен трябваше да се подложи на операция, поради зъбобол", разясни германецът.

Наставникът говори пред медиите на пресконференция след снощната победа на тима над Саутхемптън в Купата на лигата. Челси достигна до четвъртфиналната фаза в турнира, след като преодоля "светците" след 1:1 в редовното време и 4:3 при изпълнението на дузпи на стадион "Стамфорд Бридж“.

Домакините поведоха в края на първото полувреме след гол с глава на Кай Хаверц. В началото на втората част играчите на Ралф Хазенхютел възстановиха равенството в сблъсъка след попадение на Че Адамс. Редовното време приключи при резултат 1:1 и така победителят бе решен след дузпи.

Там "сините“ се оказаха по-точни, като Рийс Джеймс прати лондончани в последните осем. Пропуски за гостите при 11-метровите наказателни удари направиха резервите Тио Уолкът и Уилям Смолбоун, докато Мейсън Маунт не намери целта за Челси.

В предишната фаза на турнира лондончани отстраниха Астън Вила, отново на свой терен и отново след изпълнение на дузпи. И в двата мача лидерът във Висшата лига стигна до победата след точно изпълнена дузпа на десни бек Рийс Джеймс.

Компания на тима на Томас Тухел в четвъртфиналите ще прави и Арсенал. „Топчиите“ се справиха с Лийдс след успех с 2:0 у дома. Точни за възпитаниците на Микел Артета след почивката бяха Калъм Чеймбърс и Едуард Нкетия.

За последните осем в турнира се класира още съставът на Съндърланд, който елиминира Куинс Парк Рейнджърс след нулево равенство в редовното време и 3:1 при дузпите.

В събота (30 октомври) от 17.00 часа Челси гостува на Нюкасъл в мач от 10-ия кръг на Висшата лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронно заявяваме 7 услуги за изборите на 14 ноември 2021 г.
Електронно заявяваме 7 услуги за изборите на 14 ноември 2021 г.
ЦСКА обвини Борислав Михайлов в изнудване
ЦСКА обвини Борислав Михайлов в изнудване