НОВИНИ

Тухел се оплака от отношението на Висшата лига към играчите

Томас Тухел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 27.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Челси Томас Тухел се оплака от високия брой контузени футболисти в клуба и липсата на разбиране от страна на Висшата лига към играчите.

Германецът бе доволен от играта на "сините", но не и от физическата подготовка на играчите му.

"Загрижени сме за контузените футболисти. Допуснахме Калъм Хъдсън-Одой да играе пълни 90 минути след коронавирус. Тиаго Силва се контузи, а Н‘Голо Канте е с травма. Той изпитва сериозна болка на същото място, на което беше контузен и преди в коляното. Матео Ковачич играе след контузия и коронавируса без никаква подготовка и тренировки. Просто запълваме празнини", разясни специалистът.

48-годишният треньор отново потърси обяснение от страна на първенството за правилото с 5-те смени. Според него отборите в Англия имат най-натоварената програма

"Петте смени бяха въведени заради коронавируса. Сега сме по средата на нов бум на заразени и на някои отбори мачовете им се отлагат, на други не. Трите смени са недостатък. Принуждават ни да играем през цялото време дори и да имаме коронавирус. Вече сме с нови контузии и това няма да спре", допълва той.

Томас Тухел не е единственият мениджър, който изрази недоволството си от елитния английски шампионат. Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призова за протест от страна на футболистите. Според него футболистите сами трябва да поискат почивка, иначе програмата няма да бъде редуцирана. Старши треньорът на Тотнъм Антонио Конте смята срещата между представителите на първенството и треньорите за "загуба на време".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев изразява съболезнования по повод кончината на Каролос Папуляс
Президентът Румен Радев изразява съболезнования по повод кончината на Каролос Папуляс
Ханю си гарантира участие на Игрите в Пекин
Ханю си гарантира участие на Игрите в Пекин