НОВИНИ

Тулуза победи Рен на фона на сериозни боеве между феновете на двата отбора по улиците

тулуза победи рен фона сериозни боеве феновете двата отбора улиците
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:53, 14.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Тулуза се наложи над Рен с 2:1 като гост в 29-ия кръг на френската Лига 1 и направи сериозен удар по амбициите на бретанците да се преборят за квота за европейските турнири през есента. А срещата започна перфектно за Рен, след като 18-годишният талант Дезире Дуе откри резултата само след 20 минути игра, прокарвайки топката от малък ъгъл при подаване на Жанюел Белокен.

Но две минути по-късно Тулуза – които се намират в серия от три мача без поражение, изравни. Разписа се венецуелският халф Кристиан Касерес, който овладя на гърди пас от бившия футболист на Левски Стайн Спиъринг и прати топката в мрежата. В 32-ата обратът стана пълен с гол на малийския защитник Муса Диара.

Събитията на терена се разгорещиха в края на мача, когато вратарят на Тулуза Гийом Ресте падна на земята при меле и блъсканица между футболистите. Но това се оказа малък проблем предвид събитията, разиграли се няколко часа преди срещата. Полицията трябваше да се справя с жестоки улични битки между хулигани от двете страни с общо около 150-200 души, довели до леки наранявания. Френските медии съобщават, че един фен на Тулуза се нуждае от болнично лечение заради травма в главата.

В интернет се появиха видеа показващи атака на по-многобройна група фенове на Рен срещу такава от Тулуза. Нямаше полиция в района, което предполага, че боят е бил предварително уговорен зa такова място.

Инцидентите във френския футбол с фенове на различни тимове се върнаха с пълна сила през този сезон, като най-често страдат автобуси с привърженици на гостуващите отбори, както и заведенията в районите на стадиони и автогари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калин Стоянов: Необходима е незабавна деескалация в Близкия изток
Калин Стоянов: Необходима е незабавна деескалация в Близкия изток
Турският Бешикташ се раздели с треньора Фернандо Сантош
Турският Бешикташ се раздели с треньора Фернандо Сантош