НОВИНИ

Турчин спря Петър Белберов на Световното в Белград

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:08, 31.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
турчин спря петър белберов световното белград
Слушай новината

Българинът Петър Белберов отпадна в третия кръг на категория над 92 кг на Световното първенство по бокс в сръбската столица Белград след загуба от представителя на Турция Берат Ачар.

Срещата протече равностойно, но в крайна сметка при финалното си решение съдиите бяха категорични и присъдиха единодушно победата на Ачар с 5:0 съдийски гласа.

Първият рунд протече оспорвано, като и двамата пласираха по няколко успешни удара, но в крайна сметка реферите решиха, че турчинът е бил по-активният и отсъдиха в негова полза.

Във втората част схватката продължи да тече без изразено надмощие за някой от боксьорите. Този път обаче съдиите дадоха рунда в полза на Белберов и така развръзката беше оставена за последните три минути.

В тях динамиката се запази, но ключов се оказа боят от близка дистанция, който беше повече по вкуса на Ачар, който пласира малко повече точни попадения и това наклони везните в негова полза.

Така, Петър Белберов пропусна възможността да стане първият роден представител, който успява да се класира за 1/4-финалите на планетарния шампионат в Белград.

Утре, на ринга в сръбската столица ще се качат други двама български представители в лицето на Хавиер Ибанес (57 кг) и Кристиян Николов (80 кг).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диагностицираха Агуеро с неравномерен пулс
Диагностицираха Агуеро с неравномерен пулс
Фишинг атаките са най-масовите нарушения на киберсигурността за бизнеса у нас
Фишинг атаките са най-масовите нарушения на киберсигурността за бизнеса у нас