НОВИНИ

Туризмът е във фокуса на срещите на Росен Желязков във Виетнам

Милена Кирова
от Милена Кирова
17:50, 06.01.2024
Чете се за: 02:17 мин.
По света
Слушай новината

Азиатската обиколка на председателя на Народното събрание продължава във Виетнам. За задълбочаване на съвместната работа в областта на туризма разговаря днес Росен Желязков със секретаря на комитета на виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин.

Свързаността е нов стимул за икономиката - това заяви председателят на НС Росен Желязков в провинция Нин Бин, където проведе срещи на най-високо политическо ниво. Беше дадена заявка за по-тясно сътрудничество в областта на търговията, туризма, високите технологии и образованието.

"Конете препускат сами, а птиците летят заедно, нека в полета към прогрес да бъдем заедно" - така председателят на парламента Росен Желязков даде заявка за по-голямо сътрудничство между България и Виетнам.

"С влизането в сила на споразумението за свободна търговия и защита на инвестициите и отпадането на митата от двете страни е показателно начина, по който и стокообменът се увеличава между Виетнам и ЕС. А за нас е изключително важно зоната на Югоизточна Азия, както в организационен аспект със страните от АСЕАН да бъдат все по-утвърждавани и все по-развивани, защото регионът на Югоизточна Азия е изключително динамичен и интересен", посочи още Росен Желязков.

"Ние се стремим да сме зелена провинция. Индустрията, културното наследство и туризма са двигателите на развитието ни. Надяваме се, че ще имаме сътрудничество с други градове в България в тези области", каза Доан Мин Хуан - секретар на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин.

В Ханой българската делегация положи венец пред паметника на героите и мъчениците и посети мавзолея на президента Хо Ши Мин.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 победи категорично Академик Пловдив в женското баскетболно първенство
Монтана 2003 победи категорично Академик Пловдив в женското баскетболно първенство
Владимир Илиев не завърши преследването в Оберхоф, норвежец с дебютна победа за Световната купа
Владимир Илиев не завърши преследването в Оберхоф, норвежец с дебютна победа за Световната купа