НОВИНИ

Турнирът "Асарел България Оупън" се завръща през септември

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:34, 15.04.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
турнирът асарел българия оупън завръща септември
Слушай новината

Международният турнир по тенис на маса "Асарел България Оупън" се завръща за своето шесто издание през месец септември тази година.

Надпреварата, която ще продължи от 30 август до 4 септември, ще се проведе за първи път от 2019 година насам, тъй като през последните два сезона тя бе отменяна заради пандемията от COVID-19.

През 2022 година турнирът ще бъде част от новосформираната верига на Международната федерация по тенис на маса - WTT, с чието създаване световната централа се стреми към повишаване на нивото на организация.

"Турнирът ще носи името WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by ASAREL и ще бъде с награден фонд от 40 хиляди щатски долара", обясни Асен Попниколов - председател на Сдружение "Асарел България Оупън", което е основен организатор на събитието.

Попниколов допълни още, че е било голямо предизвикателство за организаторите да запазят турнира в Панагюрище.

"Беше истинско предизвикателство за нас да покрием всички критерии на Международната федерация по тенис на маса, но с подкрепата на нашите партньори се справихме и се преборихме турнирът да остане в Панагюрище и да се проведе в зала "Арена Асарел", заяви Асен Попниколов.

Очаква се над 250 тенисисти от цял свят да се включат в турнира, който по традиция ще се проведе с финансовата подкрепа на "Асарел-Медет"АД.

Първото издание на "Асарел България Оупън" беше през 2015 година. С всяко следващо издание популярността на турнира се увеличаваше и през 2019 година над 300 състезатели участваха в двубоите в зала "Арена Асарел".

Сред тях бяха и представители на топ 10 в световната ранглиста по тенис на маса като Мима Ито, Касуми Ишикава, Дмитрий Овчаров, олимпийският шампион Ма Лонг и други.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП с денонощно наблюдение на производители и търговци на яйца и агнешко около празниците
НАП с денонощно наблюдение на производители и търговци на яйца и агнешко около празниците
Стартира "Капачки за бъдеще" за още линейки за бебета: Събираме и алуминиеви кенчета, а в София - пластмасови бутилки
Стартира "Капачки за бъдеще" за още линейки за бебета: Събираме и алуминиеви кенчета, а в София - пластмасови бутилки