НОВИНИ

УБА влезе във Висшата лига. Станха ясни и участниците в плейофите

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
10:38, 23.07.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Футбол
уба влезе висшата лига станха ясни участниците плейофите

"Дроздовете" спечелиха директна промоция за Висшата лига, въпреки че завършиха наравно у дома с Куинс Парк Рейджърс 2:2 в последния кръг на Чемпиъншип.

Райън Манинг даде изнендващо аванс на гостите, но до почивката Грейди Диагана възстанови равенството.

В началото на втората част Калъм Робинсън направи обрата пълен, но Ебереки Езе изравни след около час игра.

До края на двубоя не паднаха нови попадения, а домакините се надяваха Брентфорд да не спечели домакинството си на борещия се за оцеляване Барнзли.

На „Грифин Парк“ гостуващият състав откри чрез Калъм Стайлс, но Джошуа Дасилва изравни за Брентфорд в 73-та минута. В добавеното време на срещата Кларк Одуър разби мечтите на домакините за директна промоция с гол, оставил тима му в Чемпиъншип и през следващата кампания.

Нотингам загуби у дома от Стоук с 1:4 и след като дълго време беше част от плейофите, изпадна от тях за сметка на Суонзи, надвил като гост Рединг със същия резултат. Двата тима завършиха с по 70 точки, но „лебедите“ са с гол по-добра голова разлика и ще се борят за място във Висшата лига.

Драмата беше пълна в края, когато Нотингам губеше с 1:3 до последните минути, а Суонзи водеше с 3:1 и човек повече на Рединг, но въпреки това се нуждаеше от гол, за да намери място в плейофите. Това стана факт след второто попадение на срещата на Уейн Раутлидж, след което при 4:1 за тима и поражението на Нотингам от Стоук с 1:3, двата състава бяха с равни точки и голови разлики, но Суонзи беше с повече вкарани голове.

В крайна сметка, в плейофите попаднаха Брентфорд, Фулъм, Кардиф и Суонзи, а един от тях ще прави компания на Лийдс и УБА във висшия ешелон на Англия през следващия сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клоп: Все още можем да се подобрим
Клоп: Все още можем да се подобрим
Хийт удържаха Кингс в тренировъчен сблъсък преди завръщането на НБА
Хийт удържаха Кингс в тренировъчен сблъсък преди завръщането на НБА