НОВИНИ

Убитата в Червен бряг жена два пъти подавала молба за развод

В началото на 2024 г. жертвата търсила помощ и за заповед за защита от домашно насилие

Криминалистична лаборатория
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:49, 10.04.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен се води разследване за убийство на жена от съпруга ѝ, който се е самоубил впоследствие. Сигналът за извършеното престъпление е подаден около 6.50 часа тази сутрин.

В началния етап на разследването е установено, че пострадалата и нападателят са съжителствали съвместно от 2002 г., като от около 20 години живеели в Испания. През 2016 г. те сключили граждански брак. Към края на 2023 г. жената се върнала в България, заедно с двете им деца.

Жената два пъти подавала молби за развод до районния съд, които впоследствие оттегляла. В началото на 2024 г. тя подала молба до районния съд за издаване на заповед за защита от домашно насилие. Малко по-късно тя оттеглила молбата, като издадената заповед за незабавна защита била обезсилена и делото било прекратено.

До момента на инцидента двамата съпрузи, заедно с двете им деца, живеели в къща, стопанисвана и обитавана от родителите на жената. Сутринта на 10 април 2024 г. майката на жертвата намерила тялото ѝ в семейната спалня.

При извършения оглед по тялото на жертвата са констатирани шест прободни рани във врата, в мишницата и в гърба. В същата стая, където е открит трупът, е намерен и нож, с който според първоначалната версия се предполага, че е извършено престъплението.

По-късно е намерено тялото на самообесилия се мъж в къща, която той бил закупил преди месеци.

По делото се проверяват различни версии относно мотивите, условията и способите и средствата за извършване на деянията, като предстои да се извършат допълнителни огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, да се назначат експертизи и да се съберат и други доказателства за установяване на причините, довели до извършеното престъпление. Действията по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура-Плевен от разследващ полицай от ОД на МВР-Плевен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Пейчева: Ще дадем всичко от себе си във финала срещу Марица
Александра Пейчева: Ще дадем всичко от себе си във финала срещу Марица
Синер с експресна победа в първия си мач на клей за сезона
Синер с експресна победа в първия си мач на клей за сезона