НОВИНИ

Убитата възрастна жена от Славяново живеела сама, имала малък магазин за хранителни стоки

полицията задържа извършител въоръжен грабеж игрална зала провадия
bnt avatar logo
от БНТ
13:21, 13.10.2022
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава работата по установяването на убиеца на 61-годишната жена от поповското с. Славяново. Тя беше намерена удушена в дома ѝ като по тялото ѝ са намерени следи от насилие.

Жертвата живеела сама. Съпругът ѝ починал миналата година. Имала малък бизнес за търговия с хранителни стоки. Според съседите е била много добра, работлива, уважавана от близки и съселяни.

Откриха удушена 61-годишна жена от село Славяново

Вчера сутринта, около 8.00 часа, кметът на селото, минавайки покрай магазина ѝ, поискала да се отбие както обичайно.

"Звъннах ѝ, не отключи. Звънях на близките ѝ, казаха, че нямат връзка с нея, след това звънях доста на нея, на личния ѝ номер, също никой не отговори, и отидохме със съпруга ми там. Чакаше ни племенникът ѝ, който е от съседното село. Влязохме, вратата беше отключена, разбрахме, че нещо има нередно, обадихме се на полицаите, Бърза помощ дойдоха и констатираха, че е починала. Говорят се много неща, обаче аз нищо не мога да кажа, трябва да се изчакат констатациите от полицията, основно контакта ми с нея беше по телефона, с часове сме говорили, никакви оплаквания от никого, за нищо, беше силен човек, борбен", разказва Алтънай Ереджебова, кмет на с. Славяново.

Съседите разказват, че с всички е била в добри отношения, сама е поддържала къщата, имала планове за застрояването ѝ.

"Ние всеки ден се виждахме тук, нали комшии бяхме. Радваше се е, викаше "ето тук една врата ми се отвори", кокошките ей тук пускаше горката. Един път не ми се е оплаквала, ако ми се оплаквала, ще кажа разбира се, ама няма, тревогата е много голяма, чакахме, чакахме, няма я Фанчето", казва Шефика.

"Аз останах сама, с инсулт съм, много ме гледаше, много ми помагаше, дума не мога да кажа срещу тази жена, много добра жена. Изобщо това не ми е минавало през главата, и на никой тук, които сме", недоумява и Анита Александрова.

По случая е образувано до съдебно производство. Осъществяват се активни действия по разследване на престъплението, които се извършват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.

Репортер: Герасим Герасимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Лечева отличи шампиони и медалисти от световни и европейски първенства за юноши и девойки
Весела Лечева отличи шампиони и медалисти от световни и европейски първенства за юноши и девойки
Два автомобила на Жандармерията се удариха челно, има пострадали
Два автомобила на Жандармерията се удариха челно, има пострадали