НОВИНИ

Убийството в пловдивското село Маноле е извършено с незаконно притежавана ловна пушка

Двойно убийство и последвало самоубийство разтърсиха жителите на селото тази нощ

убийството пловдивското село маноле извършено незаконно притежавана ловна пушка
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 05.12.2023
Чете се за: 03:40 мин.
У нас
Слушай новината

Двойно убийство и последвало самоубийство разтърсиха жителите на пловдивското село Маноле тази нощ. Мъж е убил родителите на съпругата си, ранил е брат ѝ, а след това се е самоубил.

Все още районът около двете семейни къщи, където се е разиграла трагедията, е под засилен полицейски контрол и достъпът е ограничен. Както стана ясно, 40-годишен мъж е убил родителите на съпругата си, а след като се е прибрал у дома е сложил край на живота си. Преди това обаче, е прострелял и брата на своята жена. От разследването съобщиха, че оръжието на престъплението е незаконно притежавана ловна пушка. Причина за тежкия криминален случай станали влошени семейни отношения с години.

Вижте прякото включване на Димитър Димитров

Малко след полунощ в село Маноле проехтяват изстрели. Днес всички в селото са потресени:

- Тази сутрин излизаме тук, гледаме полиция, жандармерия. Може ли цяло семейство да ги убие, как няма да се притесняваме. Познаваме ги много добре, те са добро семейство, а момчето защо е постъпило така, просто сигурно е семейна драма някаква, за да ги убие.

- От крайно време проблеми с мъжа си тя имаше и много кавги, те не се разбират. Дядото и бабата постоянно го тормозеха, ти си такъв, ти си онакъв, не знам...

Убийството е извършено с незаконно притежавана ловна пушка, а сигналът за него е подаден от жената на стрелеца. Малко след полунощ мъжът отива в къщата на родителите на съпругата си и ги застрелва. По-късно стреля и по брат ѝ, който е болница в стабилно състояние.

"Малко след полунощ е получен сигнал на 112 от жена в селото, в което се намираме в момента, която шокирано, притеснено споделя, че нейният съпруг е извършил убийство на майка и баща ѝ явно чрез използването на оръжие - пушка", заяви главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

"Всички лица, които бяха споменати са в близки семейни отношения, като поводът за инцидента до настоящия момент е установен като влошени семейни отношения", каза Ваня Христева - окръжен прокурор на Пловдив.

В къщата, в която е извършено престъплението, е имало и други хора.

"Най-притеснителното беше, че в имота, в който е извършено убийство, е имало и други хора - има възрастна жена, която е в инвалидно състояние и първите данни бяха, че има още три деца", уточни главен комисар Живко Коцев.

снимки: БТА

В момента в селото има засилено полицейско присъствие, извършват се огледи и се разпитват свидетели.

Екип на БНТ-Пловдив

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
PISA: Българските ученици са на последно място по математика в ЕС, а по четене - на предпоследно
PISA: Българските ученици са на последно място по математика в ЕС, а по четене - на предпоследно
Задържаха 35-годишен с голямо количество наркотици във Варна (СНИМКИ)
Задържаха 35-годишен с голямо количество наркотици във Варна (СНИМКИ)