НОВИНИ

Ученическо шествие с духов оркестър, гвардейци и мажоретки за 24 май в Русе (СНИМКИ)

ученическо шествие духов оркестър гвардейци мажоретки русе снимки
bnt avatar logo
от БНТ
14:52, 24.05.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Ученическо шествие, предвождано от духов оркестър, млади гвардейци и мажоретки се проведе за празничния 24 май в Русе.

Началото на честванията беше дадено в 10:30 часа, когато два лъча с представители на всички учебни заведения в града тръгнаха от СУ „Христо Ботев“ и Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“.

Шествието със знамената беше съпроводено от маршове, изпълнени от Общинския духов оркестър с ръководител маестро Димчо Рубчев и барабанчици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. В него се включиха и мажоретният състав „Екстрийм“ и 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

Двата лъча се обединиха на централния площад „Свобода“ пред сградата Областна и общинска администрация в крайдунавския град. Празничната програма продължи с много песни и танци, след което пред Доходното здание се проведе ежегодната церемония по връчването на почетни грамоти и плакети на учениците, постигнали завидни резултати в своето обучение.

В 19:00 ч. в Голямата зала на Доходното здание ще се проведе церемонията по награждаване на тазгодишните носители на Награда „Русе“, която ще бъде излъчена в пряко предаване по БНТ 2. С нея всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на града.

Автор и снимки: Андрей Кючуков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саутхемптън няма да продължи договора на Рубен Селеш
Саутхемптън няма да продължи договора на Рубен Селеш
Българските гимнастици с много добри подиум тренировки преди Световната купа във Варна
Българските гимнастици с много добри подиум тренировки преди Световната купа във Варна