НОВИНИ

Учениците в Русенско остават с присъствено обучение, забраняват им молове и заведения

учениците русенско остават присъствено обучение забраняват молове заведения
bnt avatar logo
от БНТ
16:49, 12.03.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Областният оперативен щаб в Русе отчете ръст в броя на новозаразените през тази седмица и днес бяха разпоредени допълнителни противоепидемични мерки, за да се ограничи разпространението на заразата от COVID-19. Само за 4 дни от понеделник до вчера са установени 313 нови случая на коронавирусна инфекция, а през изминалата седмица за 7 дни бяха регистрирани 273 случая.

Засега учениците продължават да се обучават присъствено. Не се наблюдава рязък скок на заболелите в училище. По последни данни в областта в момента под карантина са 170 деца, от които 6 са с положителен тест на коронавирус, 11 учители и 3 души от непедагогическия персонал също са положителни, а общо 21 са под карантина.

Онлайн обучение на този етап се предвижда само за студентите. Спират се обаче извънкласните дейности, забранява се на непълнолетните да посещават заведения и големи търговски центрове без придружител. Забраняват се още масовите мероприятия на открито, битаците, затварят се танцовите школи и пенсионерските клубове.

Мерките влизат в сила от понеделник, 15 март.

В момента в Русенска област има разкрити 311 ковид легла. От тях 123 са свободни. Ако ситуацията продължи да се усложнява, се предвижда въвеждане на по-строги противоепидемични мерки.

Автор: РТВЦ-Русе

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов обсъди с Курц разпределението на ваксините в ЕС
Борисов обсъди с Курц разпределението на ваксините в ЕС
Мъри настигна Федерер по брой деца
Мъри настигна Федерер по брой деца