Удължават учебната година за част от учениците

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
17:34, 30.11.2020
Чете се за: 00:30 мин.
Образование
удължават учебната година част учениците

Вторият учебен срок ще започне по различно време за различните класове. Това гласи заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на МОН

Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа. Затова в заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас – до 30 юни.

За учениците от 7 до 12 клас вторият учебен срок ще започне на 4 февруари 2021 г., а за учениците от 1 до 6 клас - след изтичане на 18-те учебни седмици от първия срок, в зависимост от решението на съответното училище.

За учениците от 1 до 6 клас Вълчев определя две допълнителни седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проходът Хаинбоаз е отворен за движение
Проходът Хаинбоаз е отворен за движение
Ново обвинение за Пламен Бобоков
Ново обвинение за Пламен Бобоков