НОВИНИ

УЕФА глоби Байерн Мюнхен и ПСЖ

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:59, 08.03.2023
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
уефа глоби байерн мюнхен псж
Слушай новината

Отборите на Байерн Мюнхен и ПСЖ ще трябва да платят глоби в общ размер на над 80 000 евро заради различни провинения по време на първия двубой между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига на 14 февруари в Париж.

Европейската футболна централа обяви по-рано днес, че на немския тим е била наложена санкция в размер на 44750 евро заради издигане на обидни плакати и неправомерно използване на пиротехника от страна на привържениците на "баварците".

В същото време ръководството на "парижани" пък ще трябва да заплати глоба в размер на 39 500 евро заради блокирани входове към трибуните на стадион "Парк де Пренс", както и след нерегламентирано използване на фойерверки от страна на агитката на парижани.

Любопитното е, че санкциите и за двата клуба бяха обявени от УЕФА броени часове преди реванша между Байерн Мюнхен и ПСЖ, след който ще стане ясен още един четвъртфиналист в тазгодишното издание на Шампионската лига.

В първия дуел в Париж преди три седмица германският гранд стигна до минимален успех с 1:0 след попадение на Кингсли Коман.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Авиокатастрофи с малък самолет през годините
Авиокатастрофи с малък самолет през годините
Адриан Андреев загуби във втория кръг в Лугано
Адриан Андреев загуби във втория кръг в Лугано