НОВИНИ

УЕФА изхвърля Реал, Барселона и Ювентус от Шампионската лига

уефа изхвърля реал барселона ювентус шампионската лига
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:14, 02.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

До края на седмицата Европейската футболна централа (УЕФА) ще изхвърли Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус от участие в Шампионската лига през следващите два сезона, съобщава италианската медия "Ла Република".

Трите европейски гранда са на мушката на УЕФА, след като не пожелаха да се откажат от сформирането на Европейска Суперлига в бъдеще, за разлика от другите девет участници в проекта, които само бяха глобени, след като изразиха съжаление за опита да се отцепят.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин иска да действа твърдо и да накаже трите клуба по начин, който ще откаже всички други от евентуалното участие в Суперлига в бъдеще.

Вчера президентът на испанската Ла Лига намекна, че предстоят тежки санкции за Реал, Барса и Юве. "Те трябва да се страхуват. Няма да бъде само глоба, УЕФА може да не ги регистрира в Шампионската лига", каза Тебас.

В същото време трите клуба държат на позицията си и отказват да зачеркнат създаването на Европейска Суперлига в следващите години.

"Казах на Чеферин, че няма да се извиним и че няма да платим глоба. Ако ни глобят, ще обжалваме пред КАС. Ще се борим, за да браним интересите на Барселона и да изградим устойчив модел на футбола. Всички отбори губят пари", коментира президентът на Барселона Жоан Лапорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шейх Мансур е доволен от представянето на Манчестър Сити
Шейх Мансур е доволен от представянето на Манчестър Сити
ЕК представя нова стратегия за Шенген
ЕК представя нова стратегия за Шенген