НОВИНИ

УЕФА започва разследване срещу Барселона заради случая "Негрейра"

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:30, 23.03.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
уефа започва разследване барселона заради случая негрейра
Слушай новината

Европейската футболна централа УЕФА ще започне разследване срещу испанския гранд Барселона, след като в началото на месец март "каталунците" бяха обвинени в подкупване на съдии, след като в пространството се появиха информации, че от клуба са правили плащания към бившия вицепрезидент на Съдийската комисия Хосе Мария Енрикес Негрейра.

Съдебните документи по случая показват, че от Барса са платили на Негрейра сумата от 7.3 милиона евро в периода 2001-18 г.

Ако "каталунците" бъдат признати за виновни от УЕФА, то отборът е заплашен с изхвърляне от европейските клубни турнири за срок от една година под претекст, че е участвал в уреждане на мачове.

Разследването по случая "Негрейра" продължава и в Испания, където прокуратурата официално повдигна обвинения на Барселона за корупция в спорта и фалшифициране на документи.

Все още обаче на светло няма публикувани доказателства, които потвърждават, че грандът от Каталуня в действителност е вземал участие в манипулирането на футболни срещи.

От футболен клуб Барселона вече взеха отношение по казуса, като заявиха, че плащанията към Негрейра са били правени единствено с цел "консултантски услуги", като това твърдение беше подкрепено преди няколко дни от финансовото министерство в Испания, което излезе с официална позиция по случая.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ: България остава най-бедната държава в ЕС по разпределение на БВП
НСИ: България остава най-бедната държава в ЕС по разпределение на БВП
Сметната палата чака финансовите отчети на партиите до 31 март
Сметната палата чака финансовите отчети на партиите до 31 март