НОВИНИ

Уейн Рууни беше уволнен от поста треньор на Бирмингам

уейн рууни беше уволнен поста треньор бирмингам
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
16:54, 02.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Бирмингам уволни своя мениджър Уейн Рууни по-малко от три месеца след назначението му, а причината са слабите резултати на тима под негово ръководство.

Клубната легенда на Манчестър Юнайтед застана начело на "сините" на 11 октомври, като води тима в общо 15 двубоя, в които обаче записа само две победи и допусна девет поражения, а слабите изяви на отбора направиха така, че той се смъкна до 20-ото място в класирането на Чемпиъншип с актив от 28 точки.

"Футболът е бизнес с резултати и признавам, че те не са били на нивото, на което съм искал да бъдат. Все пак времето е най-ценният актив, с който разполага един треньор и не вярвам, че 13 седмици са били достатъчни, за да се видят нужните промени. Лично на мен ще ми отнеме известно време, за да преодолея този неуспех. Занимавам се с професионален футбол като играч или мениджър от 16-годишен. Сега планирам да отделя малко време със семейството си, докато се подготвям за следващата възможност в моето пътуване като мениджър", споделя Рууни в изявление.

Припомняме ви, че бившият английски национал прекрати своята активна кариера през януари 2021-а година, след като в продължение на сезон и половина изпълняваше ролята на играещ треньор на Дарби Каунти.

Рууни остана начело на "овните" до лятото на 2022-а година, когато клубът изпадна в Лига 1, след като му бяха отнети 21 точки заради различни санкции.

Впоследствие петкратният шампион на Англия с Манчестър Юнайтед в продължение на година и половина работи като наставник на Ди Си Юнайтед в МЛС, но двете страни се разделиха миналия октомври няколко дни преди Уейн да приеме работата като треньрор на Бирмингам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилейни британски монети влизат в обращение от днес
Юбилейни британски монети влизат в обращение от днес
Декември 2023 г. е бил толкова топъл, колкото през 2022 г., но с повече валежи
Декември 2023 г. е бил толкова топъл, колкото през 2022 г., но с повече валежи