НОВИНИ

Уейн Рууни за Кристиано Роналдо: Това не е същият играч

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 05.04.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед не донесе желания резултат, за какъвто може би мечтаеха и двете страни. Твърдението е на бившия съотборник на португалеца в клуба Уейн Рууни.

Кристиано Роналдо заигра отново на стадион „Олд Трафорд“ след трансфер от Ювентус. Феновете на „червените дяволи“ се надяваха той да подейства като трамплин към успеха. 37-годишният футболист все пак остава основният реализатор на голове за Юнайтед, но според Уейн Рууни това не е същият играч.

Запитан от Sky Sports дали смята, че подписването на Роналдо е дало търсените позитиви на тима, Уейн Рууни отговори: „Ще трябва да кажа „не“ в момента.“

„Той отбеляза голове, важни голове в Шампионската лига в началото, отбеляза хеттрик срещу Тотнъм, но ако гледате към бъдещето на клуба, трябва да изберете по-млади играчи, готови да направят всичко възможно, за да издигнат нагоре Манчестър Юнайтед през следващите две или три години“, допълни бившият нападател.

„Кристиано се справя добре. Но той не е играчът, който беше на 20 години. Това е животът, това е футболът. Той е човекът, който да вкара гол, но в останалата част от мача отборът се нуждае от повече. Имат нужда от млади, жадни за игра футболисти“, допълни Уейн Рууни.

Очаква се ръководството на Манчестър Юнайтед съвсем скоро да привлече нов мениджър, който да поеме отбора за постоянно.

„Новият мениджър, който и да е той, сигурен съм, че ще привлече свои играчи, за да помогне за възстановяването на тима“, сподели още Рууни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешно укрепват разрушеното сграфито на Димитър Киров в Пловдив
Спешно укрепват разрушеното сграфито на Димитър Киров в Пловдив
Църквата в село Манастир пострада при вчерашното земетресение
Църквата в село Манастир пострада при вчерашното земетресение