НОВИНИ

Уест Хем надви Манчестър Юнайтед с гол от дузпа в добавеното време

"Чуковете" постигнаха трета поредна домакинска победа в шампионата над "червените дяволи".

Милен Костов
от Милен Костов
18:03, 27.10.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Джаред Боуен Уест Хем
Снимка: БТА
Слушай новината

Уест Хем победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. Джаред Боуен донесе успеха на домакините с гол от дузпа в 92-ата минута.

През първото полувреме на "Лондон Стейдиъм" "червените дяволи" бяха далеч по-активни в преден план. Възпитаниците на Ерик Тен Хаг обаче не успяха да материализират атаките си. Алехандро Гарначо стреля в напречната греда още в 3-ата минута, а Лукаш Фабиански отрази изстрели на Расмус Хойлунд и Каземиро.

След почивката "чуковете" постепенно заиграха по-смело в офанзивен план и заслужено откриха резултата в 74-ата минута. За гола комбинираха две резерви. Дани Ингс се опита да шутира, но вместо това прати токата на пътя на Крисенсио Самървил. Появилият се на почивката се разписа от непосредствена близост за 1:0.

Гостите изравниха резултата в 81-ата минута. Амад Диало центрира дълбоко в наказателното поле, където Диого Дало върна топката с глава към своя съотборник Джошуа Зиркзее. Нидерландецът също отигра кълбото с глава и го прати на пътя на Каземиро. Бразилският полузащитник стреля с глава и възобнови равенството.

В добавеното време на сблъсъка столичани стигнаха до трите точки. Възпитаниците на Хулен Лопетеги получиха дузпа, след намесата на ВАР, за нарушение на Матайс Де Лихт срещу Дани Ингс. Зад бялата точка застана Джаред Боуен, който бе точен от 11-метровия наказателен удар.

Лондончани постигнаха трета поредна домакинска победа в шампионата над съперника си от Манчестър.

Уест Хем се изкачи до 13-ата позиция в класирането с актив от 11 пункта. Манчесстър Юнайтед се смъкна до 14-ото място в подреждането със същия актив от точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джак Дрейпър спечели титлата на турнира във Виена
Джак Дрейпър спечели титлата на турнира във Виена