НОВИНИ

Уест Хям потрепери, но влезе в топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 06.04.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Футбол
уест хям потрепери влезе топ

"Чуковете", водени от Дейвид Мойс, спечелиха с 3:2 при гостуването си на Уулвърхямптън в среща от 30-ия кръг на английската Висша Лига и се настаниха в топ 4 в класирането.

Така лондончани се възползваха от грешната стъпка на градския съперник Челси в събота и излязоха с точка пред тях в битката за последното място, даващо право на участие в груповата фаза на Шампионската Лига през следващия сезон.

Уест Хям изиграха много силно първо полувреме, в което отбелязаха и трите си гола, а Джеси Лингард отново блестеше, след като вкара първото и подаде за третото попадение.

В 6-та минута футболистът, собственост на Манчестър Юнайтед, пое топката в собствената си половина и след невероятен рейд откри резултата с прецизен удар в левия ъгъл на вратата.

Само осем по-късно Пабло Форналс удвои резултата, но отново Лингард прикова вниманието, след като преодоля съперник на аутлинията по изключително атрактивен начин.

Любопитното е, че преди повече от десетина години, по подобен начин, Димтър Бербатов по идентичен начин се справи със защитник на Уест Хям, преди да асистира на Кристиано Роналдо.

В 38-та минута пък Лингард изведе Джаред Боуен, който с мощен удар направи преднината на "чуковете" класическа.

До почивката Леандер Дендонкер намали резултата, вкарвайки с глава след центриране на Адама Траоре.

В 68-та минута пък Педро Нето комбинира с Фабио Силва и младият футболист вкара за 2:3 след силен диагонален изстрел.

До края играчите на Дейвид Мойс все пак запазиха аванса си, за да си тръгнат с трите точки от "Молиню" и да се върнат на позиция в топ 4.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев срещу бивш №1 на турнира в Португалия
Адриан Андреев срещу бивш №1 на турнира в Португалия
Барселона вече е само на точка от Атлетико
Барселона вече е само на точка от Атлетико