НОВИНИ

Уест Хям удари Манчестър Юнайтед и върна интригата в битката за топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:59, 07.05.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
уест хям удари манчестър юнайтед върна интригата битката топ
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Уест Хям спечели с минималното 1:0 като домакин Манчестър Юнайтед в среща от 35-ия кръг на английската Висша лига и на практика върна интригата в битката за топ 4 и участието в Шампионската лига през следващия сезон.

Единственото попадение на "Лондон Стейдиъм" реализира Саид Бенрама през първото полувреме, когато той стреля от дистанция, а стражът на "червените дяволи" Давид Де Хея допусна груба грешка, позволявайки на топката да мине през ръката му и да донесе трите точки на "чуковете".

Тази победа за момчетата на Дейвид Мойс пък може да се окаже ключова за тяхното оцеляване в елита, като лондончани вече са на 7 точки над зоната на изпадащите три кръга преди края на сезона.

Успехът за Уест Хям може да послужи и мотивиращо за тима за предстоящия първи двубой от полуфиналите в турнира Лига на конференциите срещу АЗ Алкмаар идния четвъртък (11 май).

Загубата на Манчестър Юнайтед остави тима на 4-та позиция с 63 пункта, което е само с един повече от 5-ия Ливърпул. Единствената утеха за момчетата на Ерик тен Хаг е, че за момента те имат мач по-малко спрямо "мърсисайдци".

В борбата за топ 4 обаче са замесени още Нюкасъл Юнайтед, който засега е 3-ти с 65 точки, както и 8-ят Брайтън, тъй като "чайките" може и да имат десет точки по-малко спрямо третия в подреждането, но те са отборът с най-малко изиграни мачове в цялото първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ мина през Троа и вече има 6 точки аванс на върха в Лига 1
ПСЖ мина през Троа и вече има 6 точки аванс на върха в Лига 1
Карлос Алкарас защити титлата си на Мастърса в Мадрид
Карлос Алкарас защити титлата си на Мастърса в Мадрид