НОВИНИ

Уикъмб ще играе в Чемпиъншип за първи път в 133-годишната си история

уикъмб играе чемпиъншип първи път 133 годишната история
bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 14.07.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Футбол

Отборът на Уикъмб Уондърърс за първи път ще играе във второто ниво на английския футбол, след като вчера спечели финалния плейоф за влизане в Чемпиъншип

Въпреки че съставът на Гарет Ейнсуърт бе определен за един от най-слабите в първенството и почти всички мислеха, че отборът ще изпадне в Лига 2, Уикъмб успя да влезе в Топ 6, игра баражи за преминаване във втория по важност шампионат на Англия и дори спечели финалния сблъсък срещу Оксфорд. С тази победа "сините" си гарантираха участие в Чемпиъншип за първи път в 133-годишната си история.

На "Уембли" резултатът бе открит още в деветата минута, когато Антъни Стюарт изведе Уондърърс напред. Малко след началото на второто полувреме Оксфорд изравни чрез Майк Сайкс, но в края на мача капитанът на Уикъмб Джо Джейкъбсън отбеляза решаващия гол.

След успеха Гарет Ейнсуърт заяви: "Това е невероятно. Не можем да си позволим най-добрите футболисти, но имаме играчи със сърце и характер. Това бе типично представяне за Уикъмб. Толкова съм горд с момчетата. Те се пребориха за победата и все още не мога да повярвам, че сме отбор от Чемпиъншип".

Треньорът на "сините" направи и коментар относно състоянието на другите отбори от първенството, които също нямат голям бюджет: "Тази победа означава, че клубът е подсигурен поне за следващите няколко години. Съчувствам на много отбори, защото COVID-19 ни удари тежко и знам, че за някои клубове ще бъде много трудно"

Най-атрактивен в празненствата след успеха бе емблематичният нападател на Уондърърс Адебайо Акинфенва - Звяра, който в интервюто си след двубоя поиска да получи поздравления лично от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Германецът не го разочарова и малко по-късно му изпрати видеосъобщение по телефона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Шабла очакват повече туристи през юли и август
В Шабла очакват повече туристи през юли и август
17 млн. лв. ще отпусне МС за нова детска болница в Пловдив
17 млн. лв. ще отпусне МС за нова детска болница в Пловдив