НОВИНИ

Уилиам Чолов и Рами Киуан в български финал на купа „Странджа"

уилиам чолов рами киуан български финал купа bdquoстранджа
bnt avatar logo
от БНТ
20:22, 25.02.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Уилиам Чолов и Рами Киуан ще се изправят в директен сблъсък за златния медал от 74-то издание на Международния турнир за Купа „Странджа". Националите ни достигнаха до финалния мач от надпреварата при 75-килограмовите и така донесоха поредна порция позитивни емоции за феновете, които се събраха на трибуните в зала „София".

Чолов преодоля съпротивата на узбекистанеца Хавасбек Асадулаев в много равностойна битка с 3:2 гласа. Българинът показа характер и съумя да обърне срещата, след като изостана в първия рунд. Във втория и третия обаче той доминираше на ринга и заслужено взе голяма победа.

На другия ринг Рами Киуан пък елиминира казахстанеца Нурканат Раис, който е медалист от световни първенства. Националът ни бе много убедителен в представянето си и взе битката с 4:1 гласа. Така бе оформен и българският финал в неделната програма.

Радослав Росенов срази с 4:1 гласа Шункор Абдурасулов (Узбекистан) в зала „София" и продължава защитата на трофея си. 5-кратният европейски шампион за подрастващи се поздрави с красива победа, дошла и с цената на аркада над лявото око. Това обаче не сломи Росенов, който въпреки крехката си възраст от 19 години показа характер и продължава стремглаво напред. В неделя Радо ще се изправи срещу друг узбекистанец – Адхамжон Мухидинов.

След проведените полуфинали днес, България излъчи цели 8 финалисти на „Странджа". В неделя ще видим в спор за златните медали Севда Асенова (48), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57) при жените. При мъжете, освен Уилиам Чолов и Рами Киуан, титли ще атакуват Ясен Радев (54), Хавиер Ибаниес (57) и Радослав Росенов (60). С бронз пък се поздрави Ергюнал Себахтин (48).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски срази като домакин Марек за 12-а победа в НВЛ при мъжете
Левски срази като домакин Марек за 12-а победа в НВЛ при мъжете
ЦСКА даде само гейм на Левски във волейболното Вечно дерби при дамите
ЦСКА даде само гейм на Левски във волейболното Вечно дерби при дамите