НОВИНИ

Украински военни получиха достъп до мястото на взрива в Полша (СНИМКИ+ВИДЕО)

Александър Марков
от Александър Марков
13:04, 18.11.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Европа
Слушай новината

Украински военни специалисти влязоха на територията на земеделския двор, в който се взриви украинска ракета преди три дни, предава нашият специален пратеник на място Александър Марков.

Киев настоя да получи достъп до разследването на инцидента и до самото място на взрива. Президентът Володимир Зеленски заяви, че украинската страна разполага с доказателства, сочещи в посока руска намеса.

Очаква се днес да бъде даден достъп, включително и на медиите, до този широк няколко метра кратер, издълбан от ракетата. Към момента селото остава откъснато от света - в него влизат само хората, които живеят тук, полицаи и военни.

От Съвета за национална сигурност в Полша заявиха неколкократно, че ракетата е украинска и че е била проследена на живо чрез натовските радари, но към нея не са били предприети действия, защото се очаквало, че тя ще изпълни своята задача, а именно да свали руски ракети.

Взривът на ракетата няма да повлияе на полско-украинско отношения и на траекторията на тези отношения, обяви заместник-външният министър на страната. Марчин Пжидач посочи, че Варшава продължава да не разглежда този инцидент като преднамерено нападение върху своята територия и държи отговорна Русия за случващото се.

Снимки и видео: Александър Марков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топло за сезона време с температури до около 20 градуса
Топло за сезона време с температури до около 20 градуса
Сидеров отстъпи на хърватин в Ла Нусия
Сидеров отстъпи на хърватин в Ла Нусия