НОВИНИ

Унгария се спаси от шокираща загуба в Каунас, Сърбия с решителна крачка към Евро 2024

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:00, 18.10.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
унгария спаси шокираща загуба каунас сърбия решителна крачка евро 2024
Слушай новината

Отборът на Унгария пропусна първата си възможност да се класира за европейското първенство в Германия догодина, след като завърши 2:2 като гост на Литва в мач от нашата квалификационна група "G".

На стадион "Дариус и Гиренас" в Каунас "маджарите" имаха много тежък двубой срещу вдъхновените прибалтийци, които броени дни след победата срещу България като гост можеха сериозно да изненадат и унгарците.

Домакините изиграха едно много силно полувреме, в чийто край те се оттеглиха с преднина от два гола дело на Фьодор Черних и Пиюс Ширвюс.

След почивката обаче селекцията на Марко Роси съумя да се добере до равенството чрез Доминик Собослай, който беше точен от дузпа и Барнабас Варга.

По същото време в Белград съставът на Сърбия направи решителна крачка към класиране на Евро 2024 след успех с 3:1 срещу Черна гора в балканско дерби.

Александър Митрович даде аванс на "плавите" още в 9-ата минута, но в 36-ата голяма звезда на гостите Стеван Йоветич изравни.

В крайна сметка обаче сърбите взеха своето в средата на второто полувреме, когато два бързи гола на Митрович и капитанът Душан Тадич подпечатаха успеха за селекцията на Драган Стойкович.

След тези резултати Унгария оставаа начело в подреждането в този поток с 14 точки, следвана от Сърбия с 13, като изглежда въпрос на време тези два тима да си осигурят място на шампионата на Стария континент през 2024-а година. Трети засега са черногорците, които имат 8 пункта в актива си и все пак запазва някакви надежди за историческо първо класиране на голям футболен форум.

На дъното в тази група, за съжалени, откриваме съставът на България със само 2 точки, като пред нас е и Литва с 6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Словения и Дания крачат уверено към класиране на Евро 2024
Словения и Дания крачат уверено към класиране на Евро 2024
Англия обърна Италия и си осигури място на Евро 2024
Англия обърна Италия и си осигури място на Евро 2024