НОВИНИ

Уотфорд се прицели в Йомов

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:31, 16.10.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Български футбол
уотфорд прицели йомов

Крилото на ЦСКА-София Георги Йомов е привлякал интереса на английският втородивизионен тим Уотфорд.

Представители на тима от Острова ще присъстват на първия домакински мач на "армейците" в Лига Европа срещу румънския шампион ЧФР Клуж, за да наблюдават изявите на Йомов.

След пристигането си на "Армията" през лятото от отбора на Славия, Йомов си спечели статут на несменяем титуляр и основна фигура в тима на Стамен Белчев.

Добрите му изяви с ЦСКА-София в efbet Лига и Лига Европа спечелиха на крилото и първа повиквателна за националния отбор.

Йомов успя да се разпише в дебюта си за "триколорите" в плейофа за Евро 2021 срещу Унгария, който загубихме злощастно с 1:3 на "Васил Левски".

До момента бързоногото крило има изиграни 10 мача за отбора от Борисовата градина във всички турнири, като се е разписал веднъж и направил 2 асистенции.

Любопитен факт е, че спортният директор на Уотфорд е италианецът Кристиано Джарета, който до скоро заемаше същата длъжност и на стадион "Българска армия".

Нещо повече, преди седмица ЦСКА-София привлече под наем двама футболисти на "стършелите" - Адалберто Пенярена и Джером Синклер, които ще се подвизават на "Армията" до края на сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кешеру на прага от гол № 100 в първенството
Кешеру на прага от гол № 100 в първенството
Катрин Тасева спечели контролното на "Златните момичета"
Катрин Тасева спечели контролното на "Златните момичета"