НОВИНИ

Урал също ще поиска неустойка от Левски след пропадането на контролата

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:55, 23.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
урал също поиска неустойка левски пропаденето контролата
Слушай новината

Руският отбор Урал ще последва примера на Спартак Москва и ще поиска неустойка от Левски заради пропадналата контрола между двата отбора в Дубай, разкри президентът на клуба Григорий Иванов пред "Мач ТВ".

Припомняме ви, че в миналия петък от българския тим обявиха, че отменят всички мачове срещу руски отбори по време на лагера си в Дубай, като причина за това решение стана огромният натиск от страна на "сините" фенове.

Пред руската медия пък Григорий Иванов разкри, че Урал има пълното право да поиска обезщетение от Левски, тъй като двата клуба са подписали договор, в който е изрично указано, че ако контролата се провали заради даден тим, то той ще трябва да плати неустойка.

"Мачът е отменен заради независещи от Урал обстоятелства. Той трябваше да се състои на 31 януари, но българският отбор ни уведоми, че няма да се проведе. В официалното писмо е казано, че контролата в Дубай се отменя заради обществения натиск върху Левски, най-вече от страна на феновете. Отборът от София моли да се отнесем с разбиране към тяхното решение и изразява надежда да се срещне с Урал на футболния терен в бъдеще. Имахме подписан договор за мач. Сега те ще платят глоба. В договора има такава точка. Знаете, че такива неща могат да се решават с години. Но в контракта има точка за неустойки към клуба, по чиято вина се провали мачът", коментира президентът на ФК Урал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корупционен скандал в Украйна: Зам.-министър е обвинен в получаване на подкуп от 400 000 долара
Корупционен скандал в Украйна: Зам.-министър е обвинен в получаване на подкуп от 400 000 долара
ИТН внесе подписка за референдум за парламентарна или президентска република
ИТН внесе подписка за референдум за парламентарна или президентска република