НОВИНИ

Условна присъда за фена, ударил Пайе с бутилка вода

Димитрий Пайе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:40, 24.11.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Привърженикът на Лион, който хвърли бутилка с вода по капитана на Олимпик Марсилия Димитри Пайе в двубоя от френската Лига 1 през уикенда, получи шестмесечна условна присъда.

32-годишният Вилфред Сериер получи и забрана да посещава стадион „Олимпик“ в следващите пет години в резултат на инцидента в неделя. По-рано във вторник, френски футболни шефове проведоха извънредни разговори с висши министри на страната, за да идентифицират начини за справяне с вълната на насилие, която разтърси Лига 1 през този сезон.

Пайе трябваше да получи медицинска помощ, след като бе ударен, приготвяйки се за изпълнението на корнер за гостите в 5-та минута, което доведе и до принудителното завръщане на двата отбора по съблекалните.

„Не знам какво ми е минавало през акъла“, сподели Сериер пред съда в Лион.

Доставчик на храна, на него му бе наредено да плати на капитана на Марсилия символично 1 евро за нанесените щети. Той се извини на Пайе и добави, че не е възнамерявал да го удари.

В понеделник Лион бе наказан да играе при закрити врати преди взимането на окончателно решение по случая от Френската професионална футболна лига (ЛФП) на 8 декември. Неделният инцидент бе поредният в сезон, изпълнен с насилие от трибуните, което доведе и до разговорите в Париж, на които домакини бяха вътрешният мининистър Жералд Дарманен и посетени от ЛФП, клубни президенти, спортния министър Роксана Марасинеану и правосъдния министър Ерик Дюпон-Морети.

Президентът на ЛФП Венсан Лабрун говори за „абсолютната нужда“ за намиране на решения, като предложения за справяне с проблема ще бъдат изложени следващия месец. Пайе, който бе освиркван и обиждан от запалянковци на Лион още на загрявката, бе ударен с бутилка и по време на мача с Ница през август, след който на Ница му бе отнета точка от актива.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почитаме Света Екатерина
Почитаме Света Екатерина
Всичко за ваксините и ваксинацията - от днес на специален телефон
Всичко за ваксините и ваксинацията - от днес на специален телефон