НОВИНИ

Успех за Арда в контролата със Септември

Арда Кърджали Септември София
Снимка: ПФК Арда
bnt avatar logo
от БНТ
14:12, 22.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Арда победи Септември София с 2:0 в контролна среща играна в Симитли. Това бе трета проверка за играчите на Арда, които до този момент завършиха наравно 0:0 с Марица и победиха Созопол на 3:0.

Двубоят започна доста интензивно и още в 6-ата минута Тонислав Йорданов се възползва от подаване в наказателното поле и откри резултата. Футболистите на Александър Тунчев продължиха да атакуват към вратата на столичани но удар на Желев мина близо до вратата. Септември създаде едно опасно положение пред вратата на АРДА, но Васил Симеонов бе на правилното място. До края на първите 45 минути опасни удари отправиха Коконов и Ковачев, но резултатът остана непроменен.

Минута след началото на второто полувреме играч на Септември уцели напречната греда над Симеонов. В 56-ата минута столичани отправиха опасен удар към вратата на Арда, но Симеонов бе на правилното място и парира удара. Две минути по-късно отново топката срещна гредата зад вратаря на кърджалии. В 62-ата минута Рахми Джан се възползва от добро извеждане в наказателното поле и покачи на 2:0. До края на срещата и двата отбора създадоха положения, но до попадение не се стигна, и така Арда записа първа победа на лагера си в Боровец.

Следващата контрола на АРДА е срещу Славия на 27 юни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Неделев се прибра в България (Снимки)
Тодор Неделев се прибра в България (Снимки)
9% ДДС за олио и 0% за брашно предлагат от земеделската комисия
9% ДДС за олио и 0% за брашно предлагат от земеделската комисия