НОВИНИ

Устойчива тенденция за ръст на заразените с COVID-19 в Европа

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:18, 31.07.2020
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Тенденцията за устойчиво увеличаване на случаите на COVID-19 по света продължава. Нови, по-строги мерки срещу разпространението на заразата действат от днес в Исландия и в Англия. Япония и Виетнам с рекорден брой заразени за денонощие. Световната здравна организация се събира, за да търси нови начини за овладяване на пандемията.

Ясно изразено е увеличаването на заразени в Румъния, Франция и Гърция. Атина регистрира ръст на новозаразени трети пореден ден, от 65 нови случая, 17 са установени след тест на гранични пунктове.

Най-висока смъртност отчита Великобритания. Страната е поредната, която връща част от строгите карантинни мерки. Ограниченията се налагат в Северна Англия - масовите събирания на открито и закрито се забраняват. Засегнати ще бъдат повече от четири милиона души.

От днес в Исландия също влизат нови мерки за борба с коронавируса. Най-сериозно засегнати от коронавирусната инфекция са САЩ, следвани от Бразилия. Президентът на страната Жаир Болсонаро призна, че пие антибиотици, защото продължава да е положителен на COVID-19.

Австралийския щат Виктория за втори пореден ден регистрира рекорден брой заразени. Ако тенденцията продължи, ще бъдат въведени по-строги мерки.

Даниел Андрюс, премиер на щата Виктория: Всички ние правим каквото трябва. Всеки трябва да изиграе ролята си - особено онези, които са дали положителна проба - единственото място, на което трябва да се намират са домовете им. Недопустимо е, и нищо от предложената стратегия няма да сработи, когато вкъщи си седи един от четирима, поставени под карантина.

В световен мащаб броят на заболелите е близо 17,3 милиона души. Жертвите на опасния щам вече са повече от 670 000.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Републиканци към Тръмп: Не можете да отложите изборите
Републиканци към Тръмп: Не можете да отложите изборите
Очакват се резултатите от тестовете в дома за възрастни хора край Варна
Очакват се резултатите от тестовете в дома за възрастни хора край Варна