НОВИНИ

Утре започва Откритото първенство на България по бадминтон

започва откритото първенство българия бадминтон
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 01.10.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Други спортове

Най-силният роден турнир по бадминтон за годината ще се проведе от петък до неделя (2-4 октомври) в зала "Европа" в столичния квартал "Дружба".

Шампионатът с международно участие включва основни схеми от по 32-ма състезатели за мъже и жени сингъл.

При двойките мъже и жени, както и при смесените двойки титлата ще си оспорват по 24 дуета.

За утрешния ден са предвидени квалификациите и 1/16-финалите, за събота - осминафиналите и четвъртфиналите, а полуфиналите и финалите ще се проведат в неделя.

Най-предно ранкираната родна представителка Линда Зечири, която е номер 63 в световната ранглиста, е водачка в схемата при жените.

Радващ е фактът, че третата ни ракета Мария Делчева успя да се възстанови от контузията си в лакътя и е поставена под номер 4 в същата схема.

Носителките на злато от Европейските игри в Баку 2015 г. Габриела и Стефани Стоеви (номер 15 в световната ранглиста) пък са първи поставени при двойките жени.

За съжаление, Откритото първенство на България по бадминтон ще премине без участието на някои от най-силните родни представители.

Мария Мицова и Димитър Янакиев към момента се възстановяват от травми в областта на коляното. Даниел Николов също ще отсъства.

За шампионата в столицата ще пристигнат състезатели от над 20 държави.

С оглед на новата заповед на министъра на здравеопазването, която влиза в сила от днес, турнирът ще може да бъде наблюдаван от родните фенове на бадминтона при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15% от кантарите ни удрят в грамажа
15% от кантарите ни удрят в грамажа
Заради отцепниците от БСП промениха състава на 8 комисии
Заради отцепниците от БСП промениха състава на 8 комисии