НОВИНИ

Утвърдиха нов формат на волейболната Суперлига за мъже

Любо Ганев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 14.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Управителният съвет на Българската федерация по волейбол проведе заседание чрез конферентна видеовръзка, информира официалният сайт на централата.

На него беше утвърден нов формат за провеждане на първенството на Национална волейболна лига – мъже – Суперлига за сезон 2021–2022 година. Приетият нов формат е по предложение на мнозинството от волейболните клубове–участници в първенството на Суперлигата. Управителният съвет прие и изменения в Правилниците на НВЛ, свързани с администрирането на първенството.

На заседанието на УС на БФВ беше допълнен и съставът на Спортно-организационна комисия за състезанията от държавното първенство (Национална волейболна лига) – мъже, и на Спортно-организационна комисия за състезанията от държавното първенство (Национална волейболна лига) – жени, както и на Правната комисия, и на Дисциплинарната комисия към Управителния съвет на федерацията.

Управителният съвет на БФВ взе решение за откриване на процедура за избор на кандидат за поста председател на Съдийската комисия.

Бяха утвърдени и промени във финансовия план към договора на федерацията с ММС, както и бе актуализиран Международният спортен календар на БФВ.

Приет бе и годишният финансов отчет за 2020 г. на „Волей Промошън” ЕООД.

Беше взето решение за размера на финансовото подпомагане на отборите-участници във финалите на Държавните първенства за подрастващи за сезон 2020– 2021.

Сдружение „ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ ЕНЕРДЖИ” – ВАРНА бе прието за член на БФВ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След отказ на уволнени да напуснат: Увеличават Надзорния съвет на ББР
След отказ на уволнени да напуснат: Увеличават Надзорния съвет на ББР
Почина Пенко Първанов - дългогодишен оператор в БНТ
Почина Пенко Първанов - дългогодишен оператор в БНТ