НОВИНИ

Уулвърхемптън с класическа победа при домакинството си на Ливърпул

уулвърхемптън класическа победа домакинството ливърпул
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 04.02.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Уулвърхемптън нанесе нов тежък удар на Ливърпул, след като постигна класическа победа с 3:0 у дома в мач от 22-ия кръг на английската Висша лига. На "Молиню" възпитаниците на Юлен Лопетеги постигнаха закономерен успех и са вече извън зоната на изпадащите.

Началото на мача бе изцяло за "вълците", които се възползваха от серия от грешки на отбраната на мърсисайдци, довела и до два бързи гола. Първо, Жоел Матип имаше малшанса да си отбележи автогол, а след това колективни неточности предизвикаха второто попадение в мрежата на Алисон. Джо Гомес изчисти лошо топката с глава, първоначалният изстрел на играч на домакините се отби от тялото на Коди Гакпо, но последвалият от страна на Крейг Доусън не остави шансове на бразилския страж на "червените" за аванс от 2:0. Така завърши и първата част.

След почивката Ливърпул промени облика си и натисна в опит да се завърне в мача, но пропуски на Мохамед Салах и Дарвин Нунес ги лишиха от заслужен гол. Вместо това, поредната голяма грешка, този път на Тиаго Алкантара, доведе до оформяне на класиката в полза на Уулвс. Влезлият от пейката Адама Траоре намери коридор в наказателното поле, където бившият полузащитник на Байерн Мюнхен и Барселона тотално изпусна от опека Рубен Невеш, разписал се с лекота за 3:0. До края мачът се доигра, а това бе пореден разочароващ мач за Юрген Клоп и компания.

Тимът е на незавидното десето място с 29 точки, на десет от четвъртия Нюкасъл, който тепърва има да играе своя мач. Уулвърхемптън е извън опасната зона с 20 пункта, на две от намиращия се под чертата Евертън.

За "вълците" предстои много важно гостуване на друг замесен в битката за оцеляване отбор - Саутхемптън, докато Ливърпул приема Евертън в градско дерби на "Анфийлд".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Александър Маринов за смяната на Минеков: Понякога се налагат промени, за да вървят нещата по-добре
Проф. Александър Маринов за смяната на Минеков: Понякога се налагат промени, за да вървят нещата по-добре
Петър Стоянов: За да отстояваме историческата си истина, трябва да имаме добри отношения с гражданите на РСМ
Петър Стоянов: За да отстояваме историческата си истина, трябва да имаме добри отношения с гражданите на РСМ