НОВИНИ

Увеличават полицейското присъствие в Русенско след убийството на възрастна жена

увеличават полицейското присъствие русенско убийството възрастна жена
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:06, 06.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде увеличено полицейското присъствие в малките населени места в Русенско след убийството на възрастна жена. Това съобщиха на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и заместник-директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Явор Димитров.

"Искам да уверя всички жители на малки населени места в областта, че полицията прави всичко възможно", каза Димитров. Той припомни, че от няколко години има мобилни полицейски екипи, които обикалят ежеседмично селата, като разговарят с жителите и кметовете по повод на престъпността. МВР ще насочи усилията си и в работата по разкриване и предотвратяване на престъпления, насочени към самотно живеещи хора в малките населени места.

На 2 януари 82-годишна жена от русенското село Щръклево бе открита от сина си мъртва в къщата, в която живеела сама.

Задържаха 18-годишен за блудство и убийство на 82-годишна жена в русенското село Щръклево

За убийството, извършено на 1 януари, беше задържан 18-годишен младеж. Проведеното разследване установи, че пострадалата е жертва на блудствени действия, след което е била умишлено умъртвена от сочения за извършител, който е неин съсед. Аутопсията доказа, че смъртта е настъпила от задушаване.

Младежът е признал вината си, като мотивът за престъплението е сексуален, съобщи на брифинга днес прокурор Георги Георгиев. Извършен е и следствен експеримент, който е доказал това. По делото са извършени огледи, претърсване, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и са назначени експертизи.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Русенската окръжна прокуратура обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като този следобед в съда ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Искането на прокуратурата е той да остане за постоянно в ареста. За престъплението законът предвижда от 10 до 20 години затвор.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 40 милиона души са посетили пазара “Капалъ чаршъ” в Истанбул миналата година
Близо 40 милиона души са посетили пазара “Капалъ чаршъ” в Истанбул миналата година
22-годишният Никола Колев извади богоявленския кръст от морето в Балчик
22-годишният Никола Колев извади богоявленския кръст от морето в Балчик