НОВИНИ

Увеличено е търсенето на имоти в Благоевград през летните месеци

bnt avatar logo
от БНТ
16:55, 04.08.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Бизнес

От началото на лятото търсенето на апартаменти в Благоевград значително се е увеличило, казаха брокери. В началото на годината почти не е имало регистрирани продажби, но все повече са сключените сделки, както за продажба на имоти, така и за наемането им под наем. Забелязва се и ръст и в цените на имотите.

Най-много апартаменти в Благоевград се търсят и купуват от хора, работещи в чужбина. А най- предпочитани са двустайните в центъра на града, които са ново строителство и не се обзаведени. За купувачите е важна локацията, дали в района има училище, детска градина и спирка на градския транспорт.

Паулина Чукарска, управител на фирма за недвижими имоти: Има разлика голяма между центъра и кварталите. Около 200 евро на квадрат е примерно в квартала, около центъра са 700- 800 евро на квадрат. Като скоро ще стигнем и София сигурно. Забави се строителството, няма вече толкова много нови строежи, както бяха до сега. И може би затова, като не бързат собствениците да продават и си държат на цената.

Все по-предпочитани са и къщите в селата близо до града. Те се купуват предимно от млади семейства с деца, които искат да са по- близо до природата.

Паулина Чукарска, управител на фирма за недвижими имоти: Там цените са една къща, малка, около 100-150 квадрата е около 100 000 евро. Високи са цените при нас, поне в Благоевград, но се търсят и купуват къщи.

През последните месеци почти няма търсене на апартаменти старо строителство.

Репортер: Ирина Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио е основен кандидат за подписа на Давид Силва
Лацио е основен кандидат за подписа на Давид Силва
От Леверкузен сложиха халф под карантина преди реванша с Рейнджърс в Лига Европа
От Леверкузен сложиха халф под карантина преди реванша с Рейнджърс в Лига Европа