НОВИНИ

Уволняват Роналд Куман след мача с Атлетико Мадрид

Роналд Куман
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 01.10.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Барселона Жоан Лапорта е решил да уволни мениджъра на тима Роналд Куман след предстоящия двубой с Атлетико Мадрид. Той е получил съгласие от борда на директорите в клуба. Това съобщава испанският всекидневник “Спорт”.

59-годишният испанец е взел окончателното решение след загубата от Бенфика с 0:3 във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Освен резултата, стартовият състав също е наклонил везните към уволнението на нидерландеца. Съставът бе изграден от трима централни бранители, а тийнейджърът Ансу Фати бе резерва. В предходния мач Барселона победи Леванте с 3:0, но 58-годишният специалист промени формацията на тима. Решението не му се отплати и се стигна до тежко поражение.

Жоан Лапорта ще позволи на Роналд Куман да остане като треньор срещу миналогодишния шампион в събота, защото още не е намерил негов заместник. Това е последен мач на тима преди паузата за мачовете на националните отбори.

Роналд Куман обаче няма да може да седне на пейката срещу "дюшекчиите" заради наказание.

След предстоящия двубой президентът на клуба ще разполага с две седмици, в които да намери точния човек, който да замени настоящия наставник и да развие новия проект на тима.

Новият кандидат няма просто да заздрави моментното положение, а трябва да отговаря на желаните изисквания и да поведе тима към едно по-добро бъдеще.

На 17 октомври ще се проведе общо събрание в клуба и Жоан Лапорта иска новия старши треньор да е представен пред борда на директорите преди срещата.

Двубоят между Атлетико Мадрид и Барселона е в събота (2 октомври) от 22:00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температурите ще достигнат 20 градуса
Температурите ще достигнат 20 градуса
Оксана Чусовитина се завърна, има нова цел преди оттеглянето
Оксана Чусовитина се завърна, има нова цел преди оттеглянето