НОВИНИ

В близките часове от югоизток ще започнат валежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 13.12.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

До вечерта те ще обхванат по-голямата част от страната. По-значителни ще са в Родопите и Странджа планина, където е обявено предупреждение от първа степен - код жълто. Очакваните количества на валежите в областите Кърджали, Смолян, Хасково и Пловдив са за нови около 25-30 л/кв.м, на отделни места в планините и повече. На височина над 1500 м. дъждът ще се примесва със сняг.

Максималните температури ще са от 4°-5° в северозападните, до около 10° в източните райони. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северен вятър.

И през нощта ще се задържи облачно, с валежи. Утрото ще ни посрещне с минимални температури от 0° до 6°, в София - около 2° , а максималните утре ще са от 2° до 9°. Валежите ще продължат и през деня, ще са предимно слаби, но главно в югоизточните райони на страната ще са временно силни. В западните и централните части на Предбалкана, както и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът ще се усили, по-чувствително в източната половина на страната, където ще е умерен, временно силен, от север. В останалите райони ще е слаб до умерен от северозапад.

Облачно и мъгливо ще е времето в планините. Ще има валежи от сняг, по-значителни в масивите в източната половина на страната и Родопите.

Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималните температури в курортите - от около минус 2° на Алеко, до 3° в Банско и Добринище.

През нощта срещу вторник валежите в почти цялата страна ще спрат, най-късно в крайните югоизточни райони. От запад облачността бързо ще се разкъса и ще намалее. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще са малко по-високи. През следващите дни в много райони в равнините, низините и котловините рано сутрин ще се образуват мъгли или ниска облачност, а на места ще се задържат по-дълго. Около и след обяд ще има и слънчеви часове, най-много в планинските райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС отпусна средства за нова детска градина в Браниполе и канализация в Устина
МС отпусна средства за нова детска градина в Браниполе и канализация в Устина
Акция на полицията срещу нарушения на пътя
Акция на полицията срещу нарушения на пътя